Véget értek a munkálatok Békéscsabán, a Szarvasi úti felüljárónál

Szarvasi út, felüljáró, bicikliút Fotó: Herczeg Tamás / Facebook

Megszűnt a forgalomkorlátozás Békéscsabán, a Szarvasi úti felüljárónál, így már zavartalan a közúti közlekedés. A jövőben, a korábbi 70 km/h óra helyett, itt is 50 km/h óra lesz a megengedett maximális sebesség.

Az elmúlt hónapokban felújították a felüljáró közúti részét, illetve elkészült a zavartalan kerékpáros közlekedést biztosító sáv, amely korláttal van elválasztva az autós forgalomtól – adta hírül Facebook oldalán Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

hirdetés

A városból kifelé haladva, a felüljáróról leérve a kerékpárút a négysávos út túloldalán folytatódik a jaminai városrész felé. Itt nyomógombos jelzőlámpa segít majd a biztonságos áthaladásban, amely még nem működik. Nagy önfegyelemre van szükség ennél a szakasznál, hogy megállva, a kerékárról leszállva, szabályosan keljenek át a biciklisek a túloldalra.

Az új kerékpárút műszaki átadása-átvétele ezekben a napokban fejeződik be, és a hivatalos forgalomba helyezés szeptemberben várható. Addig is a közlekedési szabályokat betartva, a közlekedési táblákat figyelembe véve, saját felelősségre használhatják az új utat a kerékpárosok – írja a képviselő.

 

Ez is érdekelheti: