Még legalább 10 napig marad a szeptemberi nyár

meleg, Változékony, 30 fok, Hidegfront, záporok, 40 fok, hosszú hétvége, hidegfront, melegebb, szeptemberi, nyári, hétvégén, napsütés, szerdán, Melegszik, hidegfront Fotó: Pixabay

Hosszú ideig vendégünk lesz a napos, nyárias idő, még jövő héten is mérhetünk 30 fokot. Legalább még 10 napig marad a szeptemberi nyár.

Nagy kiterjedésű anticiklon határozza meg az elkövetkező időszak időjárását. Ebben lényeges változás még a jövő hét nagy részében sem látszik, legalább még 10 napig marad a szeptemberi nyár.

hirdetés

Sokat fog sütni a nap, csapadék nem várható, és a légmozgás is csak időnként lehet élénk. A nappali felmelegedés erősödik, kezdetben 25-30, hétvégétől már 26-32 fok között alakulhatnak a maximumok. A hajnali órákra viszont felfrissül majd a levegő, a legtöbb helyen 15 fok alá csökkenhet a hőmérséklet.

A nyárias időt érdemes lesz kihasználni kirándulásra, strandolásra, a déli, kora délutáni órákban viszont még több helyen erős lehet az UV-sugárzás, így szalmakalap, napszemüveg viselése, valamint fényvédő krémek használata is ajánlott – írja az Időkép.