A békéscsabai Andrássy gimnáziumban is megjelent az új típusú koronavírus

Andrássy Fotó: Körös Hírcentrum (archív)

Intézményünkben jelen állás szerint egy tanuló pozitív teszttel rendelkezik – jelentette be Szabó László intézményvezető.

Az iskola Facebook oldalán a következő közlemény olvasható: „Békéscsabai Járási Hivatal Járványügyi Osztályával a kapcsolatfelvétel megtörtént. Múlt hét szerdán volt a diák utoljára az iskolában. Jelenleg a kontakt-kutatás zajlik, melynek keretében az érintett osztályba járó diákokkal és pedagógusokkal fel fogja venni a kapcsolatot a hatóság.

hirdetés

A két hetes járványügyi otthonlét/megfigyelés múlt hét szerda (szeptember 9.) ill. az azt megelőző két naptól indul, attól függően, hogy az osztálytársak és a pedagógus kollégák mikor kontaktáltak a diákkal. A kollégáim digitálisan fogják eljuttatni a tananyagot a diákoknak, és amennyire a humánerőforrásunk engedi helyettesítünk.”

Szabó László a közleményben hozzáteszi: az eljárásrendről az osztályfőnökök értesíteni fogják a szülőket, amennyiben egy-egy tanulócsoport/osztály érintetté válik. 

Néhány nappal korábban számoltunk be arról, hogy a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola egyik ötödikes tanulójánál is igazolták a vírust.

 

Ez is érdekelheti: