Zsarolás miatt tartóztatott le egy orosházi nőt a bíróság

Füzesgyarmaton, határsértőt, biciklis, Nagyszénáson, gyermekeit, Gádoroson, győrújbaráti, Dombiratoson, kábítószer, Kevermesen, Medgyesegyházán, garázdaság, dévaványán, békésen, ukrán, orosházán, Lovaskocsit, Szarvason, elfogás, robbanómotoros, távoltartás, Közokirat, Közlekedés, Testi sértés, mozgáskorlátozott, Megütött, lopás, közokirat, Medgyesegyházán, savval, prostitúció, sarkadi, lopott, francia, rendőrök, gyomaendrődön, Újkígyóson, Csalás, békési, Csorváson, eltűnt, koronavírus, kábítószer, békéscsabai, orosházi, Dobozon, megütötte, rendőrség, gázolajat, békés, hangszertokot, lopott, otthonukban, kevermesen, Őrizetbe, nagyszénáson, Garázdaság, Kétegyházán, Vésztőn, idős, garázdaság, szeghalmon, idős, alkalmi, Muronyban, körözés, önkormányzati, sarkadon, láncra, kétegyházi, szarvason, gyalogost, lányt, magyarbánhegyesen, kerekegyházi, szabálysértés, tótkomlóson, Lopás, rendszámát, jogosítvány, Szeghalmon, ittas, tetris, Gyulán, elfogás, elhajtott, rendőrei, csalás, bélmegyeren, lőkösháza, újkígyóson, azonosító, police, bűnügy, rendőrség, őrizetbe, fehér, békéscsabán, közlekedési, tótkomlóson Fotó: Pixabay

Az Orosházi Járási Ügyészség folytatólagosan súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt kezdeményezte egy 37 éves büntetlen előéletű orosházi nő letartóztatását. A nő azzal fenyegette meg ismerősét, hogy elvágja a torkát, ha nem ad neki pénzt.

A nyomozás adatai szerint a nő pénteken, 2020. szeptember 18-án, dél körül becsengetett egy – pszichés betegség miatt gondnokság alatt álló – ismerősének Orosháza, Rákóczi úti lakásába. Kihasználva, hogy a sértett édesanyja, egyben gondnoka eltávozott a lakásból.

Miután a sértett nő beengedte a lakásba, azt követelte tőle, hogy adja el a táblagépét és az azért kapott pénzt adja át neki. Ellenkező esetben elvágja a torkát. A sértett félelmében a táblagépét levitte egy közeli számítógépes üzletbe, ott letétbe helyezte. Az ezért kapott 10.000,-Ft-ot visszavitte a lakásba és ott átadta a terheltnek. 16 óra után nem sokkal a gyanúsított a sértettel visszament az üzletbe, ahol a sértett az eladótól a terhelt fenyegetéseinek hatására még további 5000,-Ft-ot kért. Majd azt is átadta az őt zsaroló nőnek. A bűncselekménnyel okozott 15.000,-Ft kár nem térült meg.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére azért került sor, mert alappal feltételezhető volt, hogy a terhelt szabadlábra kerülése esetén további fenyegetéssel a befolyásolható sértettet vallomásának visszavonására, megváltoztatására bírná rá. Ezzel a bizonyítási eljárás eredményét veszélyeztetné. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását 1 hónapra elrendelte – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.


Kövessen minket Facebookon!