Kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt őrizetbe vettek egy férfit Békéscsabán

Fotó: Police.hu

Kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt őrizetbe vett a rendőrség egy férfit Békéscsabán. Az élettársát és két tőle vásárlót is előállítottak a rendőrök, ellenük kábítószer birtoklása bűncselekmény gyanúja miatt indult eljárás.

Békéscsabán, egy tanya közelében lévő erdőben termesztett a gyanú szerint kábítószert tartalmazó kendert egy férfi. A Békéscsabai Rendőrkapitányság nyomozói és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztály rendőrei 2020. szeptember 23-án, 17 óra körül fogták el őt és 19 éves élettársát. A rendőri intézkedés közben két mezőgyáni férfi is érkezett a tanyához, kábítószert akartak vásárolni.

hirdetés
Kábítószer-kereskedelem
Fotó: Police.hu

A nyomozók a tanya melletti erdőben 13 tő kendernövényt találtak, amelyeknek hatóanyag-tartalmát igazságügyi szakértővel vizsgáltatják meg. Az épület átkutatásakor pedig növényi őrleményt és az anyag csomagolásához, adagolásához, fogyasztásához szükséges eszközöket foglaltak le. A három férfinél és a nőnél is kábítószer-fogyasztást jelzett a gyorsteszt.

Kábítószer-kereskedelem
Fotó: Police.hu

A 22 éves békéscsabai férfit a rendőrkapitányság kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette. Ő a kihallgatásán elismerte, hogy többször adott el másoknak a növényi törmelékből és rendszeresen fogyasztott is belőle. A rendőrök a két mezőgyáni vásárlót és az őrizetbe vett fiatalember élettársát is gyanúsítottként hallgatták ki. Ellenük kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás. (Police.hu)

 

Ez is érdekelheti: