A járványügyi szabályok betartására figyelmeztet Kásler Miklós

hpv, kásler Fotó: MTI/Bruzák Noémi (archív felvétel)

A járványügyi szabályok betartására hívja fel a figyelmet szombati Facebook-bejegyzésében az emberi erőforrások minisztere.

Kásler Miklós hangsúlyozza, hogy a járványügyi szabályok betartásával három célt is elérünk: megóvjuk magunkat és mások egészségét, működésben tarthatjuk az országot és kíméljük az egészségügyi ellátórendszert. Ezek a legfontosabb célok, hiszen az élet védelmét és az egzisztenciális biztonságot garantálják – teszi hozzá.

Vélekedése szerint, ugyan a maszkviselés vagy éppen a lépten-nyomon történő kézfertőtlenítés sokak számára kényelmetlen lehet, ám ezek a kényelmetlenségek eltörpülnek az óvintézkedések és korlátozások hatásossága és eredményessége mellett. Ugyanis a koronavírussal szemben most csak a körültekintés és a kellő óvatosság jelenthet védelmet – figyelmeztet.

Közlése szerint, a  magyar egészségügy készen áll az előttünk álló időszak kihívásaira. “Orvos-miniszterként tudom és vallom, hogy mindannyiunk érdeke elsődlegesen a megbetegedések és a fertőzés elkerülése” – fogalmaz a politikus. “Tavasszal Magyarország sikerrel vette fel a küzdelmet a koronavírus-járvánnyal szemben. Ennek a nemzeti összefogás és egység volt a kulcsa, amelyre az elkövetkezendőkben is szükségünk lesz. Tartsuk be a járványügyi szabályokat és vigyázzunk egymásra! Együtt újra sikerülni fog!” – írja Facebook bejegyzésében a miniszter.

MTI