Bemutatjuk Békéscsaba leghíresebb úthibáját

úthiba Békéscsaba Fotó: Körös Hírcentrum

Lassan Békéscsaba nevezetességei közé sorolhatjuk azt az úthibát, amelyet mostanra virágokkal, fáklyákkal díszítettek fel a környék lakói.

hirdetés

A Franklin és Bessenyei utca kereszteződésénél kialakult útsüllyedés évek óta okoz kellemetlenséget autósnak, biciklisnek egyaránt. Korábban több kísérlet is történt az útfelület javítására, de a többszöri foltozgatás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

hirdetés

A szóban forgó területen újra és újra megsüpped a talaj, az autóforgalomnak köszönhetően a „kráter” pedig egyre nagyobbá, mélyebbé válik. Több környékbelivel beszéltünk akik elmondták: bosszantó a kialakult helyzet, látszólag senki nem tesz semmit az úthiba megszüntetése érdekében. „A kráter nem kíméli az autók futóművét sem, emellett rendkívül balesetveszélyes.”

Körülbelül másfél hónappal ezelőtt, terelőtáblák kihelyezésével kezdődött meg az a rendkívüli folyamat, amelynek mentén haladva megtörténhet az úthiba kijavítása.

Az idő előrehaladtával – konstatálva, hogy mégsem történik semmi -, a környék lakói a napokban virágokkal díszítették fel a süppedésre helyezett terelőtáblákat, ezzel is felhívva a figyelmet az elhúzódó problémára. Cikkünk születését megelőző este pedig még fáklyákat is gyújtottak a biztosabb észlelhetőség érdekében.

Portálunk úgy tudja, a probléma pontos feltérképezése a jövőhét folyamán megtörténik, ezt követően lehet számítani a helyreállításra.

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés