Rövid időre használatba vehették az új közösségi teret a tótkomlósiak

közösségi Fotó: Körös Hírcentrum

Egy új, multifunkciós közösségi rendezvénytér kialakítása zajlik Tótkomlóson, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program projektjeként. Az eddig elkészült részt egy termelői vásár keretében használhatta először a lakosság.

hirdetés

Egy rendezvény erejéig birtokba vehették a tótkomlósiak az újonnan épült multifunkcionális közösségi teret, a piacteret. A termelői vásáron Zsura Zoltán polgármester köszöntötte a megjelenteket. Beszédében kiemelte, hogy régen a piac egy olyan közösségi színtér volt, ahol azon túl, hogy az áruk gazdát cseréltek, a helybeliek találkoztak, beszélgettek, információt cseréltek, problémákról értekeztek. Egy ilyen közösségi teret szerettek volna Tótkomlóson is létrehozni.

hirdetés

A komlósi piac sokáig ebben az értelemben a környező települések központja volt, heti kétszer tartottak vásárt. Nem volt ritka annak idején a több ezres vásárlói létszám sem. Az új piactér kialakításával ezt a régi hangulatot, kuriózumot szerették volna visszahozni, hogy régi fényében pompázhasson a piac. Emellett bővítésre is szükség lett, a korábbi piaci terület már nem volt elég, kinőtte a piacoló közösség. Közel egy éve indult el a projekt, akkor a legtöbben még kételkedve várták a végeredményt – árulta el a polgármester. Most azonban – még ha csak rövid időre is – birtokba vehették az új közösségi teret.

A környezetvédelem, fenntarthatóság is fontos eleme a fejlesztésnek. A napelemes, LED-es lámpatestek, a nagy zöld terület, az öko térkő alkalmazása, az elektromos töltőállomás telepítése, valamint a szabadtéri tornapark mind ennek a részei. A polgármester reméli, hogy ez is hozzájárul majd az új tér népszerűségéhez.

A termelői vásár során térzenét hallhattak az érdeklődők a Tótkomlósi Ifjúsági Koncert Fúvószenekar előadásában. Majd a Langaléta garabonciások gólyalábas vásári komédiáját láthatták az egybegyűltek. Természetesen a járványhelyzet miatt jelenleg a piacolós, közösségi tevékenységek is szigorú korlátok közé vannak szorítva. Viszont Zsura Zoltán úgy látja, a lakosság türelemmel, megértéssel, higgadtan kezeli a helyzetet. Nagyon fontos, hogy a fertőzés további terjedését megelőzzék a településen.

 

hirdetés