Eddig 433 emberrel szemben intézkedtek tömegközlekedési eszközökön

menetrend változás Békés megye, MÁV, diákigazolványokat, helyközi, Volánbusz, maszkviselési, szeptemberi, Volánbusz, közlekedési, járványügyi, volánbusz, busz, szájmaszk, drágul a helyi járat Békéscsabán, Fotó: Körös Hírcentrum

A maszkviselési szabályok megszegése miatt az elmúlt 24 órában a rendőrök 75 esetben intézkedtek – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a szerdai online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes elmondta, hogy kedden a védelmi intézkedések megszegése miatt nyolc esetben történt rendőri intézkedés, miután a tömegközlekedési eszközökön utazók nem, vagy nem megfelelően viseltek maszkot, további 67 esetben azért volt szükség rendőri intézkedésre, mert kereskedelmi üzletekben, közintézményekben, illetve a jogszabályban meghatározott egyéb helyeken megszegték a védelmi intézkedések szabályait. Előbbiek közül mind a nyolc eset figyelmeztetéssel zárult, utóbbiak közül 57 embert figyelmeztettek, három esetben helyszíni bírságot szabtak ki, míg hét esetben szabálysértési feljelentést tettek.

hirdetés

Kiss Róbert elmondta, a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló kormányhatározat szeptember 21-ei hatályba lépése óta tömegközlekedési eszközökön 433, míg a kereskedelmi üzletek területén 807 emberrel szemben intézkedtek. Jelezte, hogy a rendőri intézkedések közül a figyelmeztetések száma a legjelentősebb, összesen 1061 esetben alkalmazták. Hangsúlyozta, hogy az elmúlt 24 órában a kijelölt tranzitútvonalra vonatkozó szabályok megszegése miatt 30 autós ellen intézkedtek; 22 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, 8 esetben pedig feljelentést tettek szabálysértés miatt.

Ugyancsak ezen időszakban a rendőrség 10 007 alkalommal ellenőrizte a házi karanténra vonatkozó szabályok betartását, illetve kedden 3707 ember került házi karanténba. Ez azt jelenti, hogy 23 815 ember tartózkodik karanténban, az ellenőrzést segítő mobil applikációt pedig 1104-en regisztrálták – sorolta az alezredes. Közlése szerint a határellenőrzés visszaállítása óta 108 996 kamion haladt át tranzitútvonalon Magyarországon, 111 016-nak pedig magyarországi úticélja volt.

A határállomásokon egyébként zökkenőmentes a ki- és beléptetés, a teherforgalom számára a röszkei autópálya átkelőn a belépő oldalon 3 órás, a tompai állomáson, szintén a belépő oldalon, ugyancsak 3 órás a várakozási idő, illetve két órát kell várnia annak, aki Beregsuránynál akar belépni Magyarországra – ismertette Kiss Róbert. (MTI)

 

Ez is érdekelheti: