Vádat emeltek egy eleki férfi ellen, aki zaklatta volt párját

medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai Fotó: Pixabay

A Gyulai Járási Ügyészség 2 rendbeli személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 33 éves büntetlen előéletű eleki illetőségű, de gyulai tartózkodási helyű férfival szemben, aki volt párját és annak új barátját zaklatta.

A terhelt és a sértett nő 6 évig éltek párkapcsolatban, de nem voltak élettársak. 2020 júniusában a sértett szakított a férfival és új párkapcsolatot alakított ki, amit a terhelt nem tudott elfogadni.

hirdetés

A férfi 2020. július 14. és augusztus 2-a között naponta több száz alkalommal kereste mobiltelefonon a sértettet abból a célból, hogy a sértett magánéletébe, mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon: 19 nap alatt összesen 6.587 alkalommal kezdeményezett kapcsolatfelvételt a sértett irányába, melyből 6.478 híváskezdeményezés, 90 db SMS üzenet, valamint 19 db MMS üzenet volt. Ezen túlmenően 2020. július 14-26-a között a férfi hajnali 4-5 óra felé napi rendszerességgel megjelent a sértett Gyula, Budapest körúti lakásánál, valamint a sértett munkahelyén, és azt kérte tőle, hogy kezdjék újra, illetve folytassák a párkapcsolatukat, amitől a nő elzárkózott és bejelentést tett a rendőrségen.

A zaklatás azonban ezt követően sem maradt abba: 2020. szeptember 01-én az esti órákban a férfi a kocsijával a Gyula, Temesvári úti parkolóig követte a nőt, majd kiszállva a kocsiból hangosan kiabálva számon kérte őt a kapcsolat megszakítása és az új kapcsolat kialakítása miatt, eközben erősen megragadta és megszorította a nő egyik csuklóját és alkarját. Miután a nő bement az egyik földszinti lakásba, benézett az ablakon, és észrevette a nő új párját, emiatt ököllel ütni kezdte az ablakot és a másik férfit hangosan kiabálva azzal fenyegette meg, hogy megöli.

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!