A Magyar Vöröskereszt önkéntesei is segítenek a szűrőpontokon

vöröskereszt Illusztráció: Pixabay

A Magyar Vöröskereszt önkéntesei is segítenek a koronavírus-gyanús esetek tesztelésben a múlt csütörtöktől működő szűrőbuszoknál és szűrőpontokon – közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

Csütörtöktől vasárnapig több mint hatvan önkéntes teljesített szolgálatot 7-8 órás műszakokban a szűrőpontoknál – olvasható a közleményben. A Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Országos Mentőszolgálat programjának keretében az elmúlt napokban hat helyszínen végeztek lakossági koronavírus-szűrést. A Magyar Vöröskereszt ebbe a munkába kapcsolódott be. A fővárosban négy helyen – Óbudán, Csepelen, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér parkolójában és a Hungexpon -, valamint Cegléden és Vácon várták a háziorvosi irányításra érkező pácienseket.

hirdetés

A vöröskeresztes önkéntesek a hatóságokat támogatva, előzetes felkészítés után a mintavételezésben vettek részt, valamint a Covid-gyorstesztek felvételében és adminisztrációjában segítettek. Emellett Komárom-Esztergom megyében a helyi önkéntesek mobil mintavételi egységekkel segítik a tesztelést, a tesztelendők lakcímére kiszállva. A vöröskereszt folytatja részvételét a szűrésekben, ezért újabb önkéntesek jelentkezését várják – írták.

hirdetés

Forrás: MTI

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!