Egy nap elteltével eltörlik az idősek idősávját a csabai piacon

Békéscsabai piac, vásárcsarnok Fotó: Körös Hírcentrum

Annak ellenére, hogy a kedden bevezetett idősek vásárlási idősávja nem vonatkozott a piacokra, Békéscsaba polgármestere, a Fidesz-KDNP által támogatott Szarvas Péter, mégis bevezette azt.

hirdetés

A szabályozás egy napig volt érvényben, ám olyan szerencsétlenül jött ki a lépés, hogy éppen egy szerdai, piac napra esett. Nem kevés bosszúságot okozott az indokolatlan szabályozás. Ahogyan arról korábban beszámoltunk: a vásárlók és a piacon árusítók egyaránt hangot adtak nemtetszésüknek a polgármester tegnapi posztja alatt. Volt, aki a szerda délelőtti, pangó piacról posztolt fotót a Facebookra. Íme:

hirdetés

Szarvas Péter egy nap elteltével eltörölte az alkalmazott idősávot. Közösségi oldalán jelentette be szerda este: „állásfoglaláskérés után nem lesz külön idősáv a piacon.”

„A szépkorúak vásárlási idősávjáról megjelent Kormányrendelet kapcsán megkaptuk kérdésünkre az értelmező állásfoglalást. Eszerint, bár van kereskedelmi árusítás, nem kell külön vásárlási idősávot kijelölni a kormány szándéka szerint a 65 év felettiek számára a piacon. Azonnal,csütörtöktől életbe léptetjük a változtatást, erre kértem a Vagyonkezelő Zrt. vezetését. A változásról holnap személyesen is fogom tájékoztatni a piacon árusítókat” – írja a polgármester.

hirdetés