Ismét kedveskedik a vásárlóknak a szülinapos Csaba Center

Hrabovszki György, Csaba Center születésnap Stúdiónk vendége Hrabovszki György, a bevásárlóközpont igazgatója / Fotó: Körös Hírcentrum

November 28-án ünnepli 19. születésnapját a Csaba Center, ebből az alkalomból pedig különleges meglepetésekkel is készülnek a vásárlóknak. A további részleteket Hrabovszki György, a bevásárlóközpont igazgatója osztotta meg a Körös Hírcentrum stúdiójában.

19 év minden ember életében hosszú idő – kezdte a visszaemlékezést Hrabovszki György. Amikor annak idején először kinyithatták a kapukat, bizony ő is megkönnyezte az eseményt. 2001. november 23-án álmélkodva érkeztek a látogatók, mérték fel a kínálatot, elindítva ezzel egy valódi sikertörténetet. Akkorra 32 üzlethelyiséget sikerült értékesíteni, jelenleg közel 130 működő egysége van a Centernek.

hirdetés

A születésnapot minden évben valami újjal, valami különlegességgel és természetesen tortával ünneplik. Ezúttal a járványhelyzet miatt sajnos a vásárlókat a már megszokott óriástortával nem tudják megvendégelni, ehelyett bonbonokat osztogatnak majd november 28-án. Így Hrabovszki György arra kéri a szombaton vásárlókat, hogy legyenek figyelmesek, keressék a hoszteszeket és csapjanak le a kis meglepetésekre.

A Csaba Center sikerének egyik titka egyértelműen a központi elhelyezkedése, azonban üzleti stratégia is nagymértékben áll mögötte. Az igazgató úgy fogalmazott, hogy a kereskedelmi vagy bérlői mix nagyon fontos. Vagyis, hogy a különböző üzletágak, szolgáltatások megfelelő arányban legyenek jelen. A Centerben a kereskedelem mellett nagyon komoly szolgáltatói struktúrát alakítottak ki, ez kiemelt cél volt. Továbbá lényeges a megfelelő parkolás, hiszen sokan érkeznek Békéscsabán kívülről is.

Hrabovszki György, Csaba Center születésnap
Érkezéskor Hrabovszki György / Fotó: Körös Hírcentrum

A járványhelyzet természetesen a Csaba Center működését is befolyásolja nap mint nap. Többek között nagyobb hangsúlyt kellett kapjon a közös területek takarítása, fertőtlenítése. A korlátokat, kilincseket óránként, a mosdókat 15-20 percenként fertőtlenítik. A maszkhasználatot következetesen betartatják, ebből inkább még a tavaszi időszakban volt probléma. Ősszel már határozottan jobb a helyzet, viszonylag kevés esetben kell a biztonsági őröknek kérni a vásárlókat a megfelelő maszkviseletre.

Az új intézkedések újabb változásokat hoztak. Az éttermek bezárásának bejelentése okozta talán a legtöbb gondot. Ugyanis központilag be lett jelentve, hogy bezárnak, pedig nem erről van szó, hanem csupán a helyben fogyasztás nem lehetséges. Erről két hétig tartott meggyőzni a vásárlókat. Az idősávval kapcsolatban nincs más lehetősége a kereskedőknek, mint betartani, betartatni. Az ingyenes parkolásnál voltak ismét félreértések. Amikor egy átlagember meghallotta az ingyenes parkolást, akkor csak ennyit vett át belőle, azt nem, hogy mikor és hogyan. Volt is olyan, aki már délután öt órakor sem akart jegyet venni.

Az árubeszerzéssel a mostani időszakban kevesebb a probléma, mint tavasszal volt. A bérlők akkor arra panaszkodtak, hogy egyes márkák megszűntek, illetve nem tudtak szállítani a gyártási kapacitásuk csökkenése miatt. Éppen ezért sok kereskedő már előre gondolkodva jóval nagyobb árukészletet tárazott be, mint hagyományosan tette volna. A Centerben plusz raktárhelyiségeket kellett azért megnyitni, hogy ezek a termékek elférjenek. Mindenki bízik abban, hogy ez a karácsony sem lesz rosszabb kereskedelmi szempontból, mint a korábbi években. A Csaba Center pedig már kivilágítva, feldíszítve várja az év végi ünnepeket, a megfelelő ajándékok után kutató vásárlókat.