Újabb csabai iskola csatlakozott a „Nevelj föl egy fát” programhoz

Lencsési Általános Iskola, nevelj föl egy fát

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő támogatásával indított programot „Nevelj föl egy fát” címmel a Közösség a Fejlődésért Egyesület 2019 őszén. A programot elindító első faültetésre a Gerlai Általános Iskola partnerségével, tavaly november 27-én került sor. Egy év elteltével újabb iskola, és további 71 gyermek csatlakozott az akcióhoz.

hirdetés

2020. november 27-én a békéscsabai Lencsési Általános Iskola négy osztálya, az ötödikes tanulók ültettek el egy-egy magyar kőris fát, amelyet a következő években, ballagásukig nevelnek, gondoznak.

hirdetés

Ez a program segíti az iskolások környezettudatosságának kialakítását, erősíti a társadalmi szerepvállalást, építi az osztályközösséget és szorosabbá fűzi szűkebb környezetükhöz való kötődésüket. A program további számos lehetőséget biztosít a gyermekek környezetvédelmi, környezetismereti, szociális és egyéb ismeretei, készségei bővítésére.

A ma délelőtti eseményen a gyerekeket a faültetésben osztályfőnökeik mellett az iskola igazgatója, Vida András, a 60 000 fa Békéscsabán Mozgalom tagjai, valamint a Közösség a Fejlődésért Egyesület tagjai segítették.

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés