A békéscsabai McDonald’s tulajdonosa támogatásáról biztosítja az Aut-Pont alapítványt

McDonald's Békéscsaba, támogatás, aut pont Fotó: Körös Hírcentrum

Héjja János, a békéscsabai McDonald’s étterem tulajdonosa nagyobb összegű támogatást nyújtott át az Aut-Pont Autista Gyermekekért és Fiatalokért Alapítványnak.

hirdetés

Héjja János elmondta: a McDonald’s filozófiája, hogy szeretne visszaadni annak a közösségnek, ahol a profitját megtermeli. Ezen filozófia mentén haladva kereste fel az alapítványt. Kiemelte, hogy nem egyszeri támogatásról van szó, cél a hosszútávú együttműködés. Amint a járványhelyzet engedi, szeretné az Aut-Pont gondozottjait megvendégelni az étteremben, illetve megismertetni velük a munka világát, éreztetni velük, hogy fontosak a társadalom számára.

hirdetés

Szántó Tamás az Aut-Pont alapítvány kuratóriumának elnöke nagy örömmel fogadta a megkeresést. Az alapítvány tevékenységét is megnehezíti a tavasz óta tartó, rendkívüli időszak. A nappali ellátást és a támogatói szolgáltatást nem tudták működtetni, illetve alternatív támogatási módokkal tudták a szokásos szolgáltatások egy részét biztosítani az autizmussal élő személyek számára.

Az építkezés kapcsán Héjja János elmondta, jelenleg is folynak a munkálatok, az engedélyeztetések. Kérdésünkre, hogy mikor nyithat ki az étterem közölte: „időben vagyunk. Karácsonyig biztos, de előtte egy héttel szeretnének kinyitni” – fogalmazott.

Héjja János néhány nappal korábban a stúdiónkban még több részletet árult el a Békéscsabán hamarosan megnyíló étteremről. Továbbá exkluzív, eddig még sehol nem látott látványterveket mutattunk be.

hirdetés