Brutális bántalmazás Gyulán, minden előzmény nélkül ütött a férfi

verekedés Gyulán

A Gyulai Járási Ügyészség minősített testi sértés miatt kezdeményezte egy 24 éves büntetett előéletű, többszörös és különös visszaesőnek minősülő férfi letartóztatását. A férfi 2020. november 27-én több időskorú sértettet bántalmazott a gyulai hajléktalanszálló előtt.

hirdetés

A szemérem elleni erőszak és rablás miatt börtönviselt helyi férfi a gyulai hajléktalanszálló lakója. Az ügy szintén hajléktalan sértettjeit korábbról ismerte. A férfi 2020. november 27-én a kora esti órákban a hajléktalanszálló előtt minden előzmény nélkül belekötött a sértettekbe. Szidalmazta, megöléssel fenyegette őket, majd válogatás nélkül bántalmazásukba kezdett.

hirdetés

Az eddig azonosított 62 és 73 év közötti gyenge fizikumú két nőt és három férfit testszerte ütlegelte, illetve rugdosta. A bántalmazást a földre került, védtelen sértetteken tovább folytatta. Ennek következtében két férfi sértett súlyos, 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörést, míg a többiek könnyű testi sérüléseket, így zúzódásokat, hámsérüléseket szenvedtek el. A brutális férfi további három áldozatának azonosítása jelenleg folyamatban van.

A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei 2020. november 30-án vették őrizetbe a férfit. Jelenleg öt rendbeli minősített testi sértéssel gyanúsítható megalapozottan. A törvény a bűncselekményt a többszörös visszaesőkre és a halmazati büntetésre vonatkozó szabályokra tekintettel 1 évtől 11 év 3 hónapig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A letartóztatás kezdeményezésére azért került sor, mert a büntetés várható mértékére és a férfi hajléktalan életvitelére figyelemmel fennállt a szökés, elrejtőzés veszélye. A férfi büntetett előélete és az elkövetés során tanúsított magatartása alapján fennállt továbbá annak is a veszélye, hogy szabadlábra kerülése esetén hasonló erőszakos személy elleni cselekményt, illetve jövedelem hiányában vagyon elleni bűncselekményt követne el.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával ellentétben a letartóztatás helyett a férfi bűnügyi felügyeletét rendelte el. Egyidejűleg előírta, hogy a hajléktalanszállótól és a sértettektől tartsa távol magát. A döntés ellen az ügyészség fellebbezést jelentett be – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

Frissítés 2020.12.03. 11.26: Dr. Havrán Ákos mb. főügyészhelyettes az alábbi frissítést küldte el szerkesztőségünknek: a rendőrség a férfi technikai eszközzel történő bűnügyi felügyeletét nem tudta végrehajtani abban a lakóházban, amelyet tartózkodási helyéül a nyomozási bíró ülésén megjelölt. Az eljárási törvény alapján ezért az őrizetét a rendőrség elrendelte, és a Gyulai Járási Ügyészség ismét indítványt tett a letartóztatására. Az indítványról a Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a ma délután 14 órakor kezdődő ülésén fog döntést hozni.

Frissítés 2020.12.03. 17.08: Dr. Havrán Ákos mb. főügyészhelyettes nemsokkal korábban arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy a Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványa alapján a férfi letartóztatását 1 hónapra elrendelte.

Ez is érdekelheti:

hirdetés