Újabb mediterrán ciklon hoz esőt

változékony, nyugodt őszi, veszélyjelzéseket, borúsabb, ősz, hideg, szeles, csapadékos, szenteste, szürke, mediterrán, hidegfront, eső, időjárás, ősz, tél, ködös Fotó: Pixabay

Újabb mediterrán ciklon hoz esőt, szerdán délnyugat felől beborul az ég, és elered az eső. Az Alpokalja csúcsain hó is hullhat.

hirdetés

A hétfői csapadékzóna elsősorban a Dunától keletre eső tájakat érintette, többfelé hullott 5-10, helyenként 10 mm-t meghaladó csapadék. A Mátra és Bükk csúcsain havazott. A soron következő mediterrán ciklon szerdán érkezik délnyugat felől, ismét csapadékosra fordul az idő.

hirdetés

Reggel a nyugati, délnyugati határ közelében már eshet, majd napközben délnyugat felől beborul az ég, és egyre nagyobb területen ered el az eső. Északkeleten azonban estig még száraz marad az idő, ott több órán át a napsütést is élvezhetjük. A keleties szél többfelé feltámad. Az Alpokalja csúcsain a magasban beáramló hidegebb levegő hatására hópelyhek is keveredhetnek az esőbe, sőt a Kendig-csúcson vagy az Írott-kőn havazásra is van esély, akár náhány centi hó is hullhat.

Csütörtökre a csapadékzóna észak felé mozdul, kezdetben még több helyen, délután már csak helyenként fordulhat elő kisebb eső. Addig országos átlagban többfelé hullhat 5-10, főként nyugaton 10-20 mm-nyi csapadék. A szél jelentősen veszít erejéből.

Pénteken és szombaton is sok lesz a felhő, továbbra is előfordulhat időszakos eső. A hajnalok többnyire fagymentesek lesznek, délutánonként 4-10 fokra készülhetünk – tájékoztatott az Időkép.

hirdetés