A Békés megyei rendőrök az elmúlt 12 órában kilenc határsértőt tartóztattak fel

körözött, Embercsempészés, Két tyúkot, Orosházán, gyulai, tehervonaton, lőkösházi, vasútállomáson, békés, Battonyán, határsértő, tehergépkocsi, kétegyháza, Lőkösházán, Lőkösháza, battonya, sarkadon, gyula, román, Sarkad, szír, Határsértőt, kék hír, rendőrség Illusztráció! Fotó: Police.hu

A rendőrök a román hatóság munkatársaival közösen tartóztattak fel a gyulai közúti határátkelőhelyen kilenc afgán férfit, akik egy Romániából érkező kamionban rejtőzködtek.

hirdetés

A Békés megyei rendőrök az elmúlt 12 órában kilenc határsértőt tartóztattak fel. A gyulai közúti határátkelőhelyen 2020. december 11-én 18 óra 50 perckor belépésre jelentkezett egy török rendszámú kamion, amelynek rakterében rejtőzködött kilenc külföldi férfi. A járművet közösen átvizsgáló magyar és román rendőrök találtak rájuk.

Mindegyikük afgán állampolgárnak vallotta magát, de nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat, nem rendelkeztek a határátlépéshez szükséges okmányokkal. A migránsok nem léphettek be Magyarország területére, ellenük a román hatóság indított eljárást. (Police.hu)

hirdetés