Ismét fertőtlenítőszereket ajánlott fel a Mol

mol, kézfertőtlenítő

Ismét fertőtlenítőszereket ajánlott fel a Mol Nyrt., az adományozás egyik kedvezményezettje az Országos Mentőszolgálat, amely így 2500 liter kéz- és felületfertőtlenítőhöz jut hozzá – közölte az olajipari vállalat kommunikációs ügynöksége kedden az MTI-vel.

hirdetés

A cég az elmúlt hónapokban mintegy 33 ezer liter Mol Hygi fertőtlenítőszer adományozásával segítette a koronavírus elleni védekezést. Decemberben folytatódik az adományozási program, összesen 12 ezer liter Hygit kapnak gyermekvédelmi és segélyszervezetek, valamint az Országos Mentőszolgálat – olvasható a közleményben. Mint írják, a vállalat a koronavírus-járvány tavaszi hullámakor döntött úgy, hogy almásfüzitői üzemének egyik gyártósorát a vírus elleni védekezés szolgálatába állítja, hogy világszerte hiányterméknek számító fertőtlenítőszert állítson elő.

Az operatív törzzsel együttműködve a Mol Hygi termékeket először kórházaknak, állami és önkormányzati intézményeknek, közszolgáltató cégeknek, rend- és honvédelmi szerveknek juttatták el. A vállalat emellett mintegy 33 ezer liter kéz- és felületfertőtlenítőt adományozott a legnagyobb segélyszervezeteknek, önkormányzatoknak, egészségügyi intézményeknek, valamint a nyári napközis Erzsébet-táboroknak.

“A Mol decemberben újabb 12 ezer liter fertőtlenítőszerrel támogatja a gyermekvédelmi és segélyszervezetek munkáját, valamint az Országos Mentőszolgálatot. Ezzel a donációval szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a szociális és karitatív szférában, valamint az egészségügyben dolgozók, így az Országos Mentőszolgálat bajtársai is minél hatékonyabban védekezhessenek a vírus ellen” – idézi az összegzés Ratatics Pétert, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatóját. “Hálásak vagyunk a segítségért, sokat jelent számunkra minden, a betegellátást szolgáló támogatás. A koronavírus-járvány elleni küzdelemben a frontvonalban dolgozunk. Bajtársaink eddig több mint 70 ezer fertőzésgyanús vagy igazoltan koronavírus fertőzött betegnek nyújtottak segítséget és több mint 500 ezer ember járványügyi mintavételét végezték el” – idézi a közlemény Csató Gábort, az Országos Mentőszolgálat főigazgatóját.

A Mol márciusban mindössze két hét alatt állította át almásfüzitői, korábban szélvédőmosó folyadékot készítő gyártósorát fertőtlenítő előállítására. Az üzem kapacitása napi 50 ezer liter, amellyel a vállalat jelentősen hozzá tud járulni a koronavírus okozta pandémiás helyzet eredményes kezeléséhez. A Hygi kéz- és felületfertőtlenítők több kiszerelésben országszerte elérhetők a Mol töltőállomásain is – áll az összegzésben.

MTI

hirdetés