A daganatos betegségek időben történő felismerése életeket menthet

egészségi, elektív, sebészeti, Kásler, szervátültetést, ápolók, Agyevő, betegek, magánorvosok, Németországban, koronavírus, járvány, rák, magyar, tüdőgyulladást, támogatást, semmelweis, húsevő, vastagbélszűrés

Március a vastagbélszűrés hónapja. Ennek kapcsán hívta fel a betegség veszélyeire a figyelmet Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

hirdetés

Hazánkban a vastagbéldaganat a második leggyakoribb, mindkét nemet érintő daganattípus. Évente körülbelül 10 ezer magyar ember megbetegedését és nagyságrendileg 5 ezer honfitársunk elvesztését okozza – írta közösségi oldalán az emberi erőforrások minisztere.

hirdetés

Kásler Miklós emlékeztetett, a halálesetek számának visszaszorítása érdekében az elmúlt években a Nemzeti Népegészségügyi Központ szervezésében valamennyi 50 és 70 év közötti magyarországi lakos szűrésre invitálása megtörtént.

A programban eddig részt vevő honfitársaink körében több ezer rákmegelőző, 670 fő esetében pedig rosszindulatú elváltozást találtak – tette hozzá. A 738 ezer érintettnek azonban eddig csupán 30 százaléka élt a szűrés lehetőségével. Ezért orvos-miniszterként és onkológusként is arra biztatok minden érintettet, hogy éljen a program által kínált lehetőséggel – tájékoztatott Kásler Miklós.

Forrás: Emberi Erőforrások Minisztériuma

hirdetés