Áttervezték az épülő békési munkacsarnok alapozását

építkezés, munkagép Illusztráció: Pixabay

A dinamikus hatások elkerülése érdekében áttervezték az épülő békési kézilabda munkacsarnok alapozását.

hirdetés

A kivitelező a beruházással kapcsolatosan a lakosság részéről több ízben kapott jelzéseket, amelyben az érintettek aggodalmukat fejezték ki az építkezés által okozott dinamikus hatásokból következtethető esetleges károkkal kapcsolatosan. Közel 1,1 milliárd forintos állami forrásból épül Békésen, a Fáy utcában az új kézilabda munkacsarnok.

hirdetés

Az idén februárban megkezdett építkezés állami területen történik, viszont a környéken élő lakosok az építkezésből adódó dinamikus hatásokból következtethető esetleges károk miatt jelzéssel éltek a kivitelező cég felé. A szakemberek ezúton is szeretnék megnyugtatni a lakosságot és a közvetlen szomszédos lakóközösségeket, az épület alapozását áttervezték, hogy dinamikus hatások ne legyenek. Mindezt a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. is jóváhagyta. Az épület alapozása fúrt cölöpöző technológiával készül, amely nem jár rezgéssel, csak a betonszállító járművek terhelik a forgalmat kis mértékben.

A kivitelezés ideje alatt a hétvégi munkavégzést a lehetőségekhez mérten kerülik, általában a hosszú hétvégék miatti kieső munkanapok pótlására szoktak csak szombati munkanapot beiktatni, mint ahogy ez a március 15-ére eső ünnepnap miatt az előtte lévő szombatot érintette. Erről a kivitelező cég, az LBL Fővállalkozó és Szállítási Kft. építésvezetője tájékoztatta Polgár Zoltánt, Békés beruházásokért felelős alpolgármesterét.

 

hirdetés