Földútra tévedt egy kamion Gyulán, parádés mentőakció kerekedett

Fotó: baleset-info.hu

A baleset-info.hu számolt be arról, hogy Gyulán a régi Csabai út melletti dűlőútra tévedt egy kamion, amely elakadt a saras földúton.

hirdetés

A portálnak egy autómentő számolt be a történtekről, aki így emlékszik vissza az eseményre: „a Gyulai rendőrségi helyszínelő a képen látható helyre hívott minket azzal a körítéssel, hogy van egy bécsi rendszámú kamion, ami a sárba elakadt. A helyszínen közöltem a kamionossal a mentéssel járó költségeket. A bolgár nemzetiségű kamionos az ár hallatára ami csak létezik, mindennek elhordott, majd közölte, hogy traktor érkezik, és az majd olcsóbban kihúzza a kamiont.

A traktoros meg is érkezett kis idő elteltével. Mondom neki, hogy az lenne a legjobb, ha háttal húzná ki a kamiont a sárból. A bolgár kamionossal nem nagyon lehetett kommunikálni, de annyit kivettünk a szavaiból, hogy csak és kizárólag előre húzható ki a kamion.

elakadt kamion Gyulán
Fotó: baleset-info.hu

A traktoros, hogy megmutassa milyen ügyes, behúzta egy zsákutcába. Ezt követően a kamion próbált kitolatni az utcából, de a pótkocsi mindig leakadt. Addig húzták a kamiont, míg az utca el nem fogyott” – fogalmazott az autómentő.

Később a járművet hátrafelé húzva is megpróbálták kimenteni, de ez nem sikerült. Több drótkötél is elszakadt a próbálkozások során. Mikor a kamion már egy házat is megrongált és elérkezett az este 10 óra, a kamion vezetője és az autómentő annyiban maradt, hogy reggel jönnek és kiszabadítják a járművet.

A kamionmentő másnap a helyszínre ért, ám a helyzet más irányt vett – írja a portál. A mezőgazdasági vállalkozó kitalálta, hogy pakolják le a kamion tartalmát, és üresen megpróbálják kihúzni. Idő közben a helyszínre értek a rendőrök és a közterület felügyelet munkatársai, akik vélhetően bírságot szabtak ki a kamionosra és a tevékenykedő mezőgazdasági vállalkozóra.

elakadt kamion Gyulán
Fotó: baleset-info.hu

A rendőr felszólította a gazdasági vállalkozót, a kárt okozó tevékenységet fejezzék be és ha lehet ne folytassák tovább mivel nem tartozik a tevékenységükbe. Két óra múlva visszament a kamionmentő, hogy megnézze, hogy mi történt. A gazdasági vállalkozó ott volt, és próbálták kiszabadítani a kamiont, ami végül sikerült.

„Így lesz egy 20 perces műveletből 2 nap” – kommentálta az esetet az autómentő.

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés