Lopásra próbálta rávenni 9 éves kislányát egy telekgerendási nő

Battonyán, Kábítószer, ellenőrzés, millió, gyulán, férjét, vésztőn, helyszíneltek, francia, szarvason, kötegyáni, baleset, marihuánát, ittas, szabálysértés, police, rendőrség, erőszak, békéscsabán, orosházán, ittas

Bűncselekmény elkövetésére rábírással elkövetett kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség egy büntetett előéletű 52 éves telekgerendási nő ellen, aki 9 éves kislányát lopásra próbálta rávenni.

hirdetés

A kislány a szülei válását követően az édesapánál került elhelyezésre azzal, hogy a terhelt kéthetente hétvégén viheti el láthatásra a gyermeket. Az egyik ilyen alkalommal, 2019 szeptemberében a nő arra kérte a kislányt, hogy lopjon el 3 M Ft-ot apjától vagy az apja testvérétől, mert különben ő börtönbe fog kerülni. A terhelt azt is megmondta a gyermeknek, hogy a pénzt rejtse el az egyik plüssállatában oly módon, hogy az annak hasában lévő kivehető levendulazsák helyére tegye be az elvett összeget, majd a legközelebbi találkozásuk alkalmával adja azt át neki.

hirdetés

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a nőt beismerése esetén is végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, illetve tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Mivel a nő ezt a bűncselekményt két másik ügyben vele szemben kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el, így a járási ügyészség indítványozta azon – 1 év 4 hónap, valamint 10 hónap időtartamú – szabadságvesztés büntetések végrehajtását is – tájékoztatta hírportálunkat dr. Havrán Ákos mb. főügyészhelyettes.

 

hirdetés