Orbán: május 10-én nyitnak a középiskolák, csak írásbeli érettségi lesz

oltás Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádiónak adott interjújában elmondta: a tavalyihoz hasonlóan, idén is csak írásban kell vizsgázniuk az érettségizőknek. A középiskolák később, míg az általános iskolák a korábban már jelzett időpontban indulhatnak újra.

A vizsgák lezárultáig szerinte nem lenne értelme kinyitni a középiskolákat az érettségi szünet miatt. „A honvédség elvégezte az iskolák fertőtlenítését, a pedagógusokat beoltottuk, tehát készen állunk az iskolák újraindítására, de nem érdemes néhány napra a középiskolákat kinyitni, hogy utána az érettségi szünet után újra bezárjuk, úgyhogy egyszerűbb ha azt tesszük, hogy május 10-én indítjuk meg a középiskolai osztályoknak a személyes találkozásra épülő tanítását” – mondta. Az általános iskolák, a korábban már jelzett időpontban, április 19-én kinyitnak.

hirdetés

Az érettségiről is döntés született

„Csak írásbeli érettségi lesz. Azt fogjuk csinálni, amit már egyszer – egy évvel ezelőtt -, csináltunk. Azt ismerjük, bevált, erről van tapasztalatunk. Úgy fogjuk majd az érettségiket szervezni, ahogy tettük egy évvel ezelőtt, vagyis: csak írásbelik lesznek” – fogalmazott a miniszterelnök. Hozzátette, ez azért is fontos, mert az érettségi szerepet játszik az egyetemekre való bejutásban. Azért, hogy fair legyen a tavaly és az idén érettségizők versenye, fontos, hogy összhang legyen a két vizsga között. A részletszabályokat hamarosan közzé fogják tenni.

 

Frissítés: