Félmilliárd forintból fejlesztettek szolgáltatásokat hat Békés megyei településen

óvodafejlesztés, influenza, szolgáltatásokat, Békési, fejlesztési, Kincses, önkormányzatok, játszótér Illusztráció: Pixabay

Csaknem félmilliárd forint európai uniós támogatás segítségével fejlesztettek szolgáltatásokat hat Békés megyei településen – tájékoztatta a projektgazda az MTI-t.

Az elnyert 486,5 millió forintból hátrányos helyzetű csoportoknak, családoknak nyújtottak egészségügyi, kulturális, szociális szolgáltatásokat; életmódváltó programokat és a szakembereknek továbbképzéseket szerveztek. A projektben részt vevő településeknek voltak egyedi vállalásaik is – közölték.

hirdetés

Mezőberényben munkahelyi szűrővizsgálatokat és munkaerőpiaci képzéseket szerveztek, kialakítottak egy új játszóteret, és megalakult a településen a gyermek- és ifjúsági önkormányzat.

Kamuton családsegítőket, gyógypedagógusokat és védőnők továbbképzését finanszírozták, felújították a szülőklubot és multimédiás eszközöket vásároltak.

Muronyban rendezvénytechnikai eszközöket szereztek be, időseknek és fiataloknak egészségfejlesztő programsorozatot, hátrányos helyzetű gyerekeknek pedig táborokat szerveztek – még a koronavírus-járvány előtt.

Köröstarcsán harminc kerékpárt, egészségfejlesztési berendezéseket (EKG-berendezést, szaturációmérőt, testösszetétel-mérőt) vásároltak és szűrővizsgálatokat biztosítottak.

Kondoroson ügyvédi és szociális asszisztensi tanácsadás indult és ifjúsági referens kezdett dolgozni. Szülőknek és kismamáknak szerveztek klubot, települési ösztöndíjprogramot indítottak középiskolásoknak.

Békésen elindították a Krízisraktár elnevezésű szolgáltatást: élelmiszereket és gyógyszereket vásároltak a városban élő hátrányos helyzetű embereknek. A kezdeményezéshez több civil szervezet is csatlakozott – írja az MTI.