Kerékpáros kalandpark épül Pósteleken

Pósteleken Fotó: Körös Hírcentrum

A Modern Városok Program elemeként megvalósuló Wenckheim turista- és kerékpárút-projekt részeként pumpapályát alakítanak ki Pósteleken. A fejlesztésről Varga Tamás alpolgármester, a kivitelező cég részéről Pichler Róbert tartott közös sajtótájékoztatót.

hirdetés

Mint elhangzott, összesen két pályát alakítanak ki, egyet a gyerekeknek és a kezdőbbeknek, egyet pedig a haladóknak. Azért nevezik pumpapályának ezt a típust, mert ha a kerékpáros a megfelelő pumpáló mozdulatokat végzi, akkor tekerés nélkül elég lendületet tud szerezni, hogy végigmenjen rajta – fejtette ki Pichler Róbert. Egészen kicsi kortól, már akár futóbiciklivel is használhatják a gyerekek. Ugyanakkor profi, időmérős versenyeket, rendezvényeket is lehet rajta majd tartani.

hirdetés

Egy 10-szer 20 méteres pálya várja majd a kisebbeket, egy 35-ször 15 méteres pedig a nagyobbakat. A kettő párhuzamosan használható, így nagyobb érdeklődői kört ki tudnak szolgálni. Remélhetőleg néhány héten belül egy valódi kerékpáros kalandparkot vehetnek birtokba a sportág szerelmesei. A megfelelő védőfelszerelés használata nagyon fontos. Elsősorban egy kerékpáros sisak elengedhetetlen. A baleseti kockázat alacsony ezeken a pályákon, viszont nem árt az óvatosság.

Az átadás után egy nyitvatartással rendelkező, kerítéssel körülhatárolt park lesz, ezzel az intézkedéssel az állagát szeretnék hosszú távon megőrizni. A Wenckheim turista- és kerékpárút egyik állomásaként remélhetőleg a békéscsabaiak és az idelátogatók számára is sokáig élményt nyújt majd a pálya – tette hozzá Varga Tamás. A pumpapálya mellett pihenőhelyeket és madárlest is terveznek a kerékpárút további attrakcióiként.

hirdetés