Orvhalászat vétsége miatt emeltek vádat három mezőberényi férfi ellen

bíró, ítélet, tárgyalás Illusztráció: Pixabay

Orvhalászat vétsége miatt emelt vádat a Békési Járási Ügyészség három büntetett előéletű mezőberényi férfi ellen, akik engedély nélkül, halászhálóval fogtak ki 20.000.-Ft értékű halat az egyik mezőberényi halastóból.

hirdetés

A három férfi 2020. május 08-án a kora hajnali órákban megjelentek a Mezőberény külterületén lévő, egy magánszemély tulajdonát képező teleltető halastónál és ketten közülük a magukkal vitt halászhálókkal a tóból 8 db, egyenként 2 kg-os súlyú pontyot emeltek ki, összesen 20.000.-Ft értékben, miközben harmadik társuk, egyikük öccse, a közelben figyelt. A halastónál szolgálatban lévő éjjeli őr észlelte a cselekményt és értesítette a tulajdonost, majd a terhelteket a rendőrség kiérkezéséig visszatartották.

hirdetés

A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményt tettesként elkövető, a halakat ténylegesen kifogó terhelteket elzárás büntetésre, míg bűnsegédként közreműködő társukat közérdekű munka büntetésre ítélje – tájékoztatta hírportálunkat dr. Havrán Ákos főügyészhelyettes.

hirdetés