György István: az indiai vírus már itt van a szomszédban, okozhat meglepetéseket

regisztrált Fotó: Vadnai Szabolcs/kormany.hu

A regisztrációt és a már védőoltásra regisztráltak időpontfoglalását sürgette a járvány megállításáért és az újabb, erős hullámok elkerüléséért a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

hirdetés

György István úgy fogalmazott: “elérkeztünk az egyéni felelősség szakaszába, amikor már senki máson nem múlik, hogy ki mikor van beoltva, csak az egyénen, mert az ország, a kormány, az államigazgatás megteremtett minden feltételt ahhoz, hogy mindenki, aki kér, kaphasson oltást”.

hirdetés

Az államtitkár, aki az országos oltási munkacsoport vezetője is, azt mondta, az oltások egyre inkább hozzájárulnak a pandémia harmadik hullámának visszaszorításához, nagyon gyorsan elérhető, hogy a lakosság nagy része védett legyen, és megszűnjenek a korlátozások.

Véleménye szerint ugyanakkor “nem dőlhetünk hátra, az indiai vírus már itt van a szomszédban”, szakértők szerint nagyon gyorsan terjed, és még okozhat meglepetéseket.

hirdetés