Orosházán is elindul a 16-18 évesek oltása

Fotó: MTI/Rosta Tibor (archív)

Az érvényes regisztrációval rendelkező 16-18 évesek is tudnak online időpontot foglalni az oltásra, akár az orosházi kórházba is. Emellett tovább folyik az oltás a Sinopharm és a Szputnyik V vakcinákkal.

Több mint 84 ezer érvényesen regisztrált fiatal számára nyílt meg az időpontfoglaló május 10-én, amiről a jogosultak SMS-értesítést is kapnak. Az oltásukra május 13. csütörtöktől – május 18. keddig hirdettek időpontokat a kórházak. Az oltás Pfizer vakcinával fog történni. Az oltásra kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájárulási nyilatkozatot is kell vinniük, amely a linkre kattintva letölthető: https://tinyurl.hu/H5mt/

hirdetés

A szülői hozzájáruló nyilatkozat nélkül nem adható be az oltás! A szülő személyes jelenléte – jelen jogszabályi környezetben – nem szükséges

Az SMS-ben értesített fiatalokat arra kérjük, mielőbb foglalják le az oltási időpontokat a www.eeszt.gov.hu oldalon, ahová a TAJ-szám és a születési dátum megadásával tudnak belépni, majd ki tudják választani az oltás időpontját és helyszínét, így akár az orosházi Dr. László Elek Kórházat is megjelölhetik. A véglegesített foglalásról visszaigazoló emailt kapnak, a visszaigazolást kérjük nyomtassák ki és vigyék magukkal a kórházi oltópontra.

Az időpontfoglalásra és az oltásra azok a fiatalok jogosultak, akik érvényesen regisztráltak, május 18-ig betöltik a 16. életévüket illetve idén betöltik a 18. életévüket. A Pfizer vakcinára most kizárólag ez a korosztály tud időpontot foglalni, a többi regisztrált továbbra is Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásokat tud jelenleg foglalni. A fiatalok oltásáról további részletek itt.

Emellett továbbra is zajlik a kórházban a felnőttek első és második körös oltása. A lakossági önkéntes jelentkezés az EESZT online időpont foglaló rendszerében történik. Ide csak olyan TAJ számmal lehet időpontra jelentkezni, amely regisztrálva van a vakcinainfo.gov.hu oldalon. Minden regisztrált TAJ számmal csak egy időpont foglalható, de területi megkötés nincs.

Az időpontfoglalás ide kattintva érhető el: https://www.eeszt.gov.hu/…/covid-oltas-idopontfoglalas


Kövessen minket Facebookon!