Szijjártó: újabb 1,2 millió Sinopharm-vakcina érkezett Magyarországra

vádat, pedagógusok, egészségügyi, fertőzöttek, vakcina, vakcinát, védőoltás, Sinopharm, oltás, koronavírus, vakcina Fotó: MTI/Balázs Attila

Vasárnap újabb 1,2 millió adag Sinopharm-vakcina érkezett Kínából Magyarországra. Ezzel már 4,5 millióra nőtt a leszállított kínai vakcinák száma – nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek.

hirdetés

Hozzátette: köszönettel tartoznak a kínai partnereknek a korrektségükért, mivel a május 31-i határidő előtt bő két héttel leszállították ezt a mennyiséget is. “Pontosan tudjuk, hogy minden nap számít”, hiszen minél előbb tudják beoltani az embereket, annál előbb alakul ki a védettség, és annál előbb kerülnek biztonságba – hangsúlyozta a miniszter.

Arra is kitért, hogy a vasárnapi szállítmánnyal összesen 6,5 millió keleti vakcina érkezett Magyarországra. Ezek nélkül lehetetlen lett volna elérni a 4,6 milliós beoltottsági szintet. És ezek a vakcinák különösen fontosak ahhoz, hogy mihamarabb el lehessen érni az ötmillió beoltottat Magyarországon.

Emlékeztetett: a Sinopharm-vakcina globális használatát a közelmúltban engedélyezte az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Így – emelte ki Szijjártó Péter – mindenki biztos lehet abban, hogy ez az oltóanyag hatásos és biztonságos is – írja az MTI.

hirdetés