Burkolatjavítás miatt forgalomkorlátozás lesz Békés megye több pontján

kátyú Békéscsabán, úthiba Fotó: 2020. március 7. Békéscsaba Szabolcs utca / Körös Hírcentrum (illusztráció)

Burkolatjavítási munkálatokat végez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés megye több pontján. Gyomaendrőd és Mezőberény között szórásos technológiával kátyúzási munkákat, Békéscsaba belterületén a Bartók Béla úton hézagkiöntést végeznek a szakemberek. A javítás ideje alatt a közlekedők forgalomkorlátozásra és 40 km/órás sebességkorlátozásra számíthatnak.

Gyomaendrőd és Mezőberény között a munkálatok várhatóan június végéig, a békéscsabai Bartók Béla úton mindössze néhány napig tartanak majd. A szórásos kátyúzási technológia jellegzetessége, hogy a munka élvégzését követően pár milliméter átmérőjű zúzalék pergés tapasztalható 2-3 napig, mely a hézagkiöntési munkáknál is előfordulhat. Ezért a szakemberek a közlekedők türelmét és a kihelyezett sebességkorlátozás betartását kérik.

hirdetés

A közlekedőknek ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Fotónk illusztráció! 2020. március 7. Békéscsaba Szabolcs utca / Fotó: Körös Hírcentrum