Egy mezőgyáni nő feljelentéssel fenyegetett folyamatosan egy gyulai férfit

gyermekpornográfia, előállítás, Szarvason, nagykátai, hétvégi, kábelt, Jármű, engedély, Bódult, balesetnél, Garázdaság, Körösladányban, Letartóztatásban, Berúgta, fellökött, Lopás, Kétegyháza, késelt, Betörte, Testi sértés, Dobozon, kerékpáros, ittas, román, család, szombat, Ittasan, Szarvas, Békéscsaba, Mezőberényben, Füzesgyarmat, bántalmazott, mezőkovácsházi, lopott, Elek, rendszám, Gyomaendrőd, Közokirat, ütközött, Mezőhegyesen, távoltartó, kábítószert, mezőgyáni, interneten, jövedéki, fizetés, Mezőberényben, Építőanyagot, zebra, Csanádapácán, Körösladányban, német, Tehervonaton, Okányban, bántalmazott, sértett, Pusztaföldváron, Kaszaperen, kondoroson, kerékpárt, emberölés, határsértő, bűnbanda, vonaton, Nagybánhegyes, lakatlan, végegyházi, parkoló, segédmotor, rendszámot, lengyel, Csárdaszálláson, mentősnek, pénzt, szeghalmi, mezőkovácsházán, Sínek, Battonyán, kevermesen, kevermes, testi sértés, közokirat, Pusztaföldvár, rablás, pénztárcát, sorompó, Végegyházán, pszichoaktív, baleset, férfi, Füzesgyarmaton, határsértőt, biciklis, Nagyszénáson, gyermekeit, Gádoroson, győrújbaráti, Dombiratoson, kábítószer, Kevermesen, Medgyesegyházán, garázdaság, dévaványán, békésen, ukrán, orosházán, Lovaskocsit, Szarvason, elfogás, robbanómotoros, távoltartás, Közokirat, Közlekedés, Testi sértés, mozgáskorlátozott, Megütött, lopás, közokirat, Medgyesegyházán, savval, prostitúció, sarkadi, lopott, francia, rendőrök, gyomaendrődön, Újkígyóson, Csalás, békési, Csorváson, eltűnt, koronavírus, kábítószer, békéscsabai, orosházi, Dobozon, megütötte, rendőrség, gázolajat, békés, hangszertokot, lopott, otthonukban, kevermesen, Őrizetbe, nagyszénáson, Garázdaság, Kétegyházán, Vésztőn, idős, garázdaság, szeghalmon, idős, alkalmi, Muronyban, körözés, önkormányzati, sarkadon, láncra, kétegyházi, szarvason, gyalogost, lányt, magyarbánhegyesen, kerekegyházi, szabálysértés, tótkomlóson, Lopás, rendszámát, jogosítvány, Szeghalmon, ittas, tetris, Gyulán, elfogás, elhajtott, rendőrei, csalás, bélmegyeren, lőkösháza, újkígyóson, azonosító, police, bűnügy, rendőrség, őrizetbe, fehér, békéscsabán, közlekedési, tótkomlóson Fotó: Pixabay

Egy 49 éves mezőgyáni nő azzal fenyegetett meg egy gyulai férfit, hogy feljelenti szexuális erőszak miatt és így 200.000.-Ft átadására vette rá. A Gyulai Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntette és annak kísérlete miatt emelt vádat ellene.

hirdetés

A nő 2017 szeptemberében ismerkedett meg egy gyulai hivatalban a férfival, ahol a sértett ügyintézőként dolgozott. A nő az ügyintézés után is beszélgetett a sértettel, és személyes problémáira hivatkozva pénzt kért tőle gyógyszerre, illetve tűzifára, de a férfi nem adott neki. Néhány hét múlva a nő ismét megjelent a sértett munkahelyén, és azzal fenyegette meg, hogy ha nem ad neki pénzt, a rendőrségen feljelentést fog tenni ellene szexuális erőszak miatt.

hirdetés

A sértett attól való félelmében, hogy a nő beváltja a fenyegetését, legalább 5.000.-Ft készpénzt adott át neki. Ez azonban nem volt elég: a nő ezt követően 2019 márciusáig kb. 20-30 alkalommal kereste meg a férfit a munkahelyén, aki a fenyegetés miatti félelmében alkalmanként 5.000-10.000 Ft-ot, összességében legalább 200.000 Ft-ot adott át a terheltnek.

hirdetés

A férfi munkaviszonya 2019 márciusában megszűnt. A nő ezt követően többször megjelent a hivatalban és a férfi munkatársainál, főnökénél a sértett elérhetőségei iránt érdeklődött, de nem árulták el neki. Ugyanakkor valahonnan tudomást szerzett arról, hogy a sértett felesége hol dolgozik. Így 2019. november 07-én a reggeli órákban megjelent a feleség munkahelyén, azt állította neki, hogy a férje 250.000.-Ft-tal tartozik neki. Megfenyegette, hogy ha a pénzt nem fizetik meg még aznap, akkor nagyobb összegű követelést fog érvényesíteni bírósági perben. És a férje „10 évre börtönbe fog kerülni”.

Azt is mondta, hogy most megy a kórházba, a pszichiátriára. És ha 11 óráig nem kapja meg a pénzt, olyan dolgokat fog állítani, amiért a kórház hivatalból értesíteni fogja a rendőrséget. A nő ezt követően számos alkalommal hívta fel a feleséget és a pénz megfizetését követelte. Egyik alkalommal azt állította, hogy a rendőrség bejárata előtt van, de ha a sértett megígéri, hogy másnap átutalják a kért összeget, nem fog feljelentést tenni. A terhelt megjelent a sértettek lakóhelyén és a feleség munkahelyén két alkalommal is. De a sértettek nem fizettek, hanem értesítették a rendőrséget.

A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a tagadásban lévő nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki. 200.000.-Ft erejéig rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást és kötelezze őt a nyomozás során felmerült 155.000.-Ft-ot kitevő bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás a Gyulai Járásbíróságon folytatódik – számolt be a Békés Megyei Főügyészség.

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!