Giorgio Chiellini az olaszok csapategységében látja a siker kulcsát

magyar válogatott, Foci Eb, foci, sport

Legutóbb az olaszok és az angolok világversenyen 2014-ben a brazíliai világbajnokság csoportkörében találkoztak. Akkor Olaszország 2:1-re legyőzte Angliát.

hirdetés

Azon a meccsen is ott volt már a pályán Giorgio Chiellini, aki az olaszok csapategységében látja a siker kulcsát. „Tényleg nagyon élvezzük ezt a kalandot, egészen más érzések kavarognak bennünk, mint a torna elején. Nagyon örülök, hogy a válogatottal folytattam a közös munkát, hiszen kiváló munka zajlik itt és egészen különleges, varázslatos hangulat uralkodik. Azt hiszem, az Eb-mérkőzéseinken jól látszik, hogy igazán kiélvezem a karrierem utolsó pillanatait.”

hirdetés

„Végig mosolyogtam és a lehető legnagyobb tiszteletben tartottam az ellenfeleinket. Ebben a válogatottban mindenkinek megvan a maga szerepe és mindahányan ugyanolyan fontosak vagyunk. A remek szövetségi kapitányunk mellett ez az, ami összehoz bennünket.”

A játékosai által kedvelt kapitány, Roberto Mancini a szombati sajtótájékoztatón még egyáltalán nem volt ideges. „Nagyon nehéz mérkőzés elé nézünk, amelyen kizárólag a saját játékunkra koncentrálhatunk. Egyelőre nem izgulok, talán majd holnap. Érthető lenne, elvégre a Eb-döntőre készülünk. Anglia remek csapat, oka van annak, hogy bejutott az arany csatába. Reméljük, hogy a meccs végén, a mi szurkolóink lesznek hangosabbak.” Az Anglia-Olaszország Eb-döntő 21 órakor kezdődik Londonban.

hirdetés