Giorgio Chiellini: Azt hiszem, megérdemelten nyertük meg a döntőt

magyar válogatott, Foci Eb, foci, sport

Olaszország a Wembey stadionban rendezett döntőben 11-esekkel elhódította az Eb-trófeát és ezzel 1968 után másodszor ülhetett fel Európa trónjára.

hirdetés

Az olaszok könnyes mosollyal nyilatkoztak a meccs után. Roberto Mancini szövetségi kapitány is nehezen találta a szavakat. „Nagyon hamar gólt kaptunk és utána egy darabig szenvedtünk, mire kikerültünk a hatása alól. Ezt követően viszont uralni tudtuk a játékot, végig a mi akaratunk érvényesült. A srácok fantasztikusan teljesítettek. Nem is tudom, mi mást lehetne mondani. Nagyon boldogok vagyunk és remélem, hogy a szurkolók most ünnepelnek.”

hirdetés

Giorgio Chiellini arról beszélt, hogy valami rendkívülit éreztek már a felkészülés kezdetén is. „Azt hiszem, megérdemelten nyertük meg a döntőt és a tornát is. Valami különlegeset, mágikusat éreztünk a levegőben május óta, többször beszéltünk is róla. Rászolgáltunk, hogy megnyerjük az Európa-bajnokságot. Mindenkinek jár a köszönet, aki az elmúlt három évben tagja volt a csapatnak és a diadalt külön ajánlanám azoknak a játékosoknak, akik most otthonról követték a döntőt.”

„A sikerünk kulcsa az volt, hogy mindvégig játsszuk és élvezzük a focit. Uralni akartuk a mérkőzést, birtokolni a labdát. Még akkor is, amikor az angolok a második perc végén felképeltek bennünket. Ez sikerült is, mert a folytatásban tudtunk dominálni és megérdemeltük a sikert. Alig várom, hogy odahaza ünnepeljünk a szurkolókkal.”

hirdetés