Harry Kane: A döntő elvesztéséért nem lehet egy játékost okolni

magyar válogatott, Foci Eb, foci, sport

Olaszország a Wembley stadionban rendezett döntőben 11-esekkel elhódította az Eb-trófeát és ezzel 1968 után másodszor ülhetett fel Európa trónjára.

hirdetés

Az angolok érthető csalódottsággal értékeltek és természetesen a fókuszban a kihagyott 11-esek voltak Gereth Southgate kapitány nyilatkozatában is. „Óriási bennünk a csalódottság, a játékosainkban maximálisan megbízom most is. Mindent megtettek a döntőben is, ami csak telt tőlük. Néha jól játszott a csapat, de néha nem birtokolta eleget a labdát, főleg a második félidő elején. Senkit sem lehet megvádolni a vereség okozójaként. Abszolút élvezetes ezzel a gárdával dolgozni és olyan messzire jutott ez a csapat, mint elődjei már régóta nem.”

hirdetés

„Bukayo Sakat én jelöltem ki rúgónak, mert az edzéseken nagyon jól ment neki. Senki sem marad magára, együtt győzünk csapatként és most együtt voltunk képtelenek megnyerni a finálét. A 11-esek miatt, a kijelölt rugókért én vállalom a felelősséget. Jól kezdtük a lövéseket, de az után nem sikerült így folytatni.”

Harry Kane a csapategységet dicsérte, hangsúlyozva, hogy a döntő elvesztéséért nem lehet egy játékost okolni. „Bárki kihagyhat egy 11-est. Együtt nyerünk, együtt veszítünk. Tanulni fogunk ebből a vereségből. Aki most rontott, tanul a hibájából és ez a vereség motivál majd bennünket, hogy minél jobban szerepeljünk a jövőévi világbajnokságon.”

„Csapatként olyan teljesítménnyel rukkoltunk elő, hogy arra nagyon büszkék lehetünk. Mindannyian született győztesek vagyunk, nyerni akartunk. Ezért is fáj ennyire a vereség. Ez elkísér bennünket a pályafutásunk végéig, de ilyen a futball. Az oroszországi világbajnokság óta sokat fejlődtünk és ez a folyamat ezen az Eb-n is folytatódott.”

hirdetés