A jövő héten már több lesz a napsütés

Kánikulával, napsütés, melegszik, melegrekord, meleg, nyár, napsütés, időjárás Illusztráció: Pixabay

Hétfőn még borús, csapadékos idő várható, de utána ismét több lesz a napsütés. Kezdetben még legfeljebb 30 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok, vasárnap viszont néhol már 38 fok is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn többfelé, akár több alkalommal is lehetnek felhőszakadással kísért záporok, zivatarok. A Dunántúl északnyugati felén kisebb a csapadék esélye. Estétől egyre kevesebb helyen valószínű csapadék. A szél a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten erősödhet meg, zivatarok környezetében akár viharossá is fokozódhat. A leghidegebb órákban 18-23 fok lehet, napközben 26-30 fokig melegszik a levegő.

hirdetés

Kedden, szerdán és csütörtökön napos idő várható, északkeleten fordulhat elő elszórtan zápor, zivatar. Kedden hajnalban 13-19, a délutáni órákban 25-30 fok valószínű. Szerdán a hajnali 11-17 fokról délutánra 24 és 28 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Csütörtökön a minimumok 10-16, a maximumok 24-29 fok között alakulnak.

Pénteken, szombaton és vasárnap napos idő várható csapadék nélkül. Mérsékelt marad a légmozgás. Pénteken a hajnali 11-17 fokról délután 25-30 fokig emelkedik a hőmérséklet. Szombaton a leghidegebb órákban 12-18 fok várható, napközben 27-32 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap a minimumok 13-19, a maximumok 28-38 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

Forrás: MTI