Péni István döntős légpuskában

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Péni István bejutott a legjobb nyolc lövőt felvonultató döntőbe a férfi légpuskások versenyszámában vasárnap a tokiói olimpián.

A 24 éves sportlövő nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott az Aszaka Lőtéren rendezett 60 lövéses alapversenyben, és bár az első tízes sorozata még valamivel gyengébbre sikerült, a folytatásban kifejezetten pontosan célzott, javarészt hozta a 10,5 feletti találatokat, így 629,4 körös teljesítménnyel a hetedik helyen került be a fináléba.

hirdetés

A szám másik magyar indulója, Pekler Zalán Pénihez képest nagyobb tempóban kezdett, a 47 fős mezőnyből ő volt az egyik leggyorsabban haladó lövő. A komáromi versenyzőnek a harmadik sorozata sikerült a legjobban, de nem tudott kiegyensúlyozottan lőni, minden tízes szériába becsúszott legalább egy 10 alatti találat.

Pekler nagyon hamar, majdnem 45 perccel az 1 óra 15 perces lövőidő lejárta előtt befejezte az alapversenyes szereplését, s végül 621,1 körrel a 39. helyen zárt. A döntőt közép-európai idő szerint 8.30-kor rendezik.

Fotó: Tokió, 2021. július 25. Péni István a férfi légpuska 10 méteres versenyszámának selejtezőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián az Aszaka Lőtéren 2021. július 25-én. MTI/Czeglédi Zsolt

MTI