Kizárták a 4×200 méteres magyar férfi gyorsváltót

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Rossz váltás miatt kizárták a 4×200 méteres magyar férfi gyorsváltót a tokiói olimpia úszóversenyeinek keddi előfutamából.

A Holló Balázs, Zombori Gábor, Kozma Dominik, Márton Richárd összetételű négyesből Kozma volt, aki 14 századmásodperccel korábban ugrott a medencébe.

hirdetés

“Bár szomorú a vége, de mindenki megtette, amit lehetett. Egyszer mi járunk jól, egyszer mások, ez benne van. Hármunknak ez volt az első olimpiája, ráadásul az első úszásunk is, a következőre még jobbak leszünk” – mondta az MTI-nek Márton Richárd, amire a 30 éves Kozma rákontrázott, hogy már csak ők. “Amit kértek tőlünk, annál még jobb átlagot is úsztunk” – jelentette ki Kozma, aki sajnálja, hogy így elveszett a váltó jó időeredménye.

Fotó: Tokió, 2021. július 27. Holló Balázs rajtol a férfi 4×200 méteres gyorsváltó előfutamában a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 27-én. Rossz váltás miatt kizárták a magyar férfi gyorsváltót, mert Kozma Dominik 14 századmásodperccel korábban ugrott a medencébe. MTI/Kovács Tamás

MTI