Bejutott a döntőbe a női a 4×200 méteres női gyorsváltó

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Jakabos Zsuzsanna, Veres Laura, Verrasztó Evelyn, Késely Ajna összeállításban szereplő magyar kvartett 7:56.16 perces eredménnyel futamában negyedik lett, összesítésben pedig a nyolcadik idővel jutott a fináléba.

hirdetés

Az első ember, Jakabos még az ötödik helyen váltott, Veres viszont negyedikre hozta fel a csapatot, Verrasztó és Késely pedig magabiztosan tartotta a pozíciót. “Mindannyian nagyon reménykedtünk a döntőben, és úgy érzem, hogy mindenki remekül helyt állt” – nyilatkozta Késely, Jakabos pedig azt emelte ki, örült neki, hogy végre vízbe ugorhatott, mert mint mondta, már tűkön ült.

“Talán egy picit lassú volt az eleje, de első úszásra nehéz belőni az iramot, viszont az elsődleges célt, hogy bejussunk a döntőbe, sikerült elérnünk” – tette hozzá Jakabos. Verrasztó azt mondta, elsőre mindig nehéz az iramot és a sebességet megtalálni, de annak örülnek, hogy bekerültek a fináléba.

A döntő csütörtökön, magyar idő szerint 05:31-kor kerül megrendezésre.

Fotó: Tokió, 2021. július 28. Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn, Késely Ajna és Veres Laura (b-j) a női 4×200 méteres gyorsváltó tagjai az előfutam után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 28-án. A magyar gyorsváltó a döntőbe jutott. MTI/Kovács Tamás

MTI

Frissítés:

hirdetés