Út szélén hagyta a cicákat, állatkínzás miatt vádemelésre került sor ellene

Állatkínzás Fotó: Békés Megyei Főügyészség

Állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 48 éves büntetlen előéletű füzesgyarmati férfi ellen. A férfi az út szélére tette ki a fölös cicaszaporulatot.

A férfi 2021. július 13-án, az esti órákban kitett hat darab, körülbelül öt-hat hetes korú macska kölyköt Füzesgyarmat külterületén, a 4212. számú úton. Az út szélén egy nyitott papírdobozban sorsukra hagyta őket víz és élelem nélkül. A kismacskák alultáplált állapotban voltak, a kiszáradás jeleit mutatták. Ezen felül Herpesz vírus okozta szemgyulladásban szenvedtek, illetve bolhásak és fül-rühesek is voltak. Az út mentén, gondozás nélkül két-három napon belül bizonyosan elpusztultak volna.

hirdetés

Nem volt nehéz megtalálni az elkövetőt, ugyanis a papírdobozon rajta volt a lánya neve, címe és telefonszáma. A kiscicák a füzesgyarmati mezőőr és az állatorvos segítségét követően menhelyre kerültek.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményét beismerő férfit az ügyiratok alapján, tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében pénzbüntetésre ítélje – számolt be a Békés Megyei Főügyészség.