Több területtűzhöz és egy faeltávolításhoz vonultak a Békés megyei tűzoltók

Fotó: Katasztrófavédelem

Száraz füves terület gyulladt ki tegnap délelőtt Pusztaföldváron, az Október utcában. Az egy hektáron foltokban égő területet, az orosházi hivatásos tűzoltók, két vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Nem sokkal később ismét területtűzhöz riasztották Békés megye tűzoltóit. Ezúttal Gerla és Doboz közötti műút mellé, ahol elszáradt növényzet égett harminc méter hosszan. A békéscsabai hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be. A délutáni órákra is jutott a területtüzekből.

hirdetés

Út menti száraz fű égett kettőszáz négyzetméteren, Orosházán, a Kosztolányi Dezső utcában, majd nem sokkal később, a 47 út mellett, Székkutas és Orosháza között, Kakaszék közelében égett az aljnövényzet, közel tíz futballpálya kiterjedésben. Mindkét esetben az orosházi hivatásos tűzoltók avatkoztak be, vízsugár és kéziszerszámok segítségével. Az esetekkel kapcsolatban senki sem sérült meg.

hirdetés

Négy darab körbála gyulladt meg tegnap délután Battonya külterületén, a 4443-as út közelében. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók, a részben már elégett bálákat megbontották, majd vízsugár és kéziszerszámok segítségével a bálákat eloltották. A tűz környezetére nem terjedt át, személyi sérülés nem történt.

Leszakadt, majd fennakadt egy akácfa ága tegnap délután Gyulán, a Dobay utcában. A lógó ág veszélyeztette az alatta közlekedőket. A helyi hivatásos tűzoltók, emelőkosaras jármű és láncfűrész segítségével az ágat eltávolították. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

A régi szeméttelep gyulladt meg tegnap este Csökmőn, a Széchenyi utcában. A kis kiterjedésben égő területet a szeghalmi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok és vízsugár segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Tűz a környezetére nem terjedt át, az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg – számolt be a katasztrófavédelem.

tűz
tűz
tűz
tűz
tűz
tűz

hirdetés