Terroristának hitte, ezért támadt utastársára egy férfi a vonaton

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt egy 74 éves büntetlen előéletű hódmezővásárhelyi férfival szemben, aki azért támadt rá utastársára, mert terroristának hitte.

Az idős férfi 2021. február 23-án, a kora esti órákban egy Szegedről Békéscsabára tartó vonaton utazott, és eközben szeszesitalt fogyasztott. Hódmezővásárhelyen felszállt a vonatra egy férfi – a későbbi sértett – a munkatársaival, és a terhelttel egy fülkében foglaltak helyet.

hirdetés

Az ittas állapotban lévő terhelt az utazás során provokatív magatartást tanúsított a sértett irányába, majd egyszercsak odalépett hozzá, megragadta a nyakát, leütötte a szemüvegét és lerántotta a fejéről a fülhallgatóját. Ezen cselekménye során az idős férfi azt közölte, hogy a sértett „terrorista, aki fel akarja robbantani a vonatot”, majd a mobiltelefonját kivette a kezéből, és visszaindult a helyére. A sértett a telefonja miatt a terhelt után indult, dulakodni kezdtek, eközben a terhelt a mobiltelefont többször a pohártartóhoz, illetve a kapaszkodóhoz ütötte; cselekményével csak a jegyvizsgáló közbelépése folytán hagyott fel.

A sértett a cselekmény következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de nem kívánt magánindítványt előterjeszteni. Az idős férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen – tájékoztatta hírportálunkat dr. Berg Márta mb. főügyész

 

Ez is érdekelheti: