Lámpával zavart meg egy repülőgép pilótát egy horgász Békéscsaba közelében

repülő, m1 Kiemelt képünk illusztráció! Fotó: Körös Hírcentrum

Repülőre világított egy férfi Békéscsaba külterületén, mert így akarta üdvözölni a pilótát. Ehelyett azonban megzavarta a gyakorlórepülést végző tanulót és az oktatóját. A férfi ellen büntetőeljárás indult.

hirdetés

Oktatórepülést végző repülőgépre világított egy horgász 2021. október 1-jén este Békéscsaba közelében. A férfi egy LED keresőlámpát fordított az ég felé, és azt többször felkapcsolta, illetve követte vele a repülőt. Erről a reptérről bejelentést tettek a rendőrségre. A rendőrök elmentek ahhoz a horgásztóhoz, ahonnan jött a fény és az egyik horgászhelyen megtalálták a lámpával világító férfit. Előállították és légi közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A 67 éves gyulai férfi azt mondta: nem tudta, hogy bűncselekményt követett el. Ő azzal, hogy a lámpát ráirányította a repülő oldalára és le-fel mozgatta, csak köszönni akart a pilótának.

hirdetés

Amikor a gép többször elrepült fölötte arra gondolt, hogy így fogadták az üdvözlését, ezzel válaszoltak a köszönésére. Valójában nem ez történt, hanem a pilóta azért ment vissza, hogy megnézze, pontosan honnan jön az őket zavaró fény. A Békéscsabai Rendőrkapitányság az ügyben indított nyomozás során vizsgálja a történtek körülményeit.

Mivel Békéscsaba közelében már korábban is fordult elő hasonló eset, a rendőrség ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a légi közlekedés megzavarása bűncselekmény. Ne világítsanak különböző lámpákkal repülőgépekre, mert ezzel zavarják, veszélyeztetik a pilótákat és baleset történhet! – írja a Police.hu.

hirdetés