Félmillió forint értékű arany ékszereket lopott el egy idős nőtől egy gyulai férfi

Szarvason, közlekedési, kutya harapott, kék, rendőrségi, pénztárcát lopott, drogosok Vésztőn Illusztráció: Pixabay.com

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett kifosztás bűntette miatt kezdeményezte a Gyulai Járási Ügyészség egy 38 éves büntetett előéletű gyulai férfi letartóztatását, aki egy 80 éves idős nőt lopott meg. A férfi korábban egy alkalommal volt büntetve rablás bűntette és más bűncselekmények miatt; a vele szemben abban az ügyben kiszabott 9 éve fegyházbüntetésből 2019 februárjában szabadult feltételesen, így jelen ügyben különös visszaesőnek minősül.

hirdetés

A férfi 2021 augusztusában az idős nő gyulai házánál az épület utcafronti részén javítási munkákat végzett. A munka befejezését követően néhány héttel, 2021. augusztus 21-én a délelőtti órákban a férfi ismét megjelent a sértett lakóházánál, azzal az indokkal, hogy gyümölcsöt és üdítőt hozott a számára ajándékba. A sértett miután fogyasztott az üdítőből, rosszul lett. Ezt követően a terhelt – kihasználva az idős sértett rosszullétét – a lakóház szobahelyiségéből jogtalan eltulajdonítási szándékkal elvette a sértett tulajdonát képező kistáskát a benne lévő, összesen 530.000.-Ft értékű arany ékszerekkel.

hirdetés

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor – figyelemmel az elkövetett bűncselekmény tárgyi súlyára, valamint a terhelt előéletére –, illetőleg az is megalapozottan feltehető volt, hogy a terhelt szabadlábra kerülése estén az eljárásban részt vevő személyek befolyásolásával vagy a még fel nem lelt tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítésével vagy elrejtésével a bizonyítást megnehezítené. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve a terhelt letartóztatását 1 hónapra elrendelte – tájékoztatta hírportálunkat dr. Berg Márta mb. főügyész 2021. november 11-én.

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés