Letartóztatták a 21 éves almáskamarási ámokfutót

almáskamarási ámokfutó Fotó: Police.hu

A Battonyai Járási Ügyészség 2 rendbeli erőszakkal elkövetett jármű önkényes elvételének bűntette, további 1 rendbeli jármű önkényes elvételének bűntette, valamint súlyos testi sértés bűntette miatt kezdeményezte egy 21 éves büntetlen előéletű almáskamarási férfi letartóztatását, aki pénteken éjszaka ámokfutásba kezdett és egymás után három járművet is ellopott.

hirdetés

A fiatal férfi 2021. december 10-én hajnali 2 óra körüli időben megjelent egy általa ismert almáskamarási férfi lakóházánál, majd a nyitott utcai kapun az udvarra, onnan a ház nyitott bejárati ajtaján a lakóházba bement, és ismerősét felébresztve arra szólította fel, hogy vigye el őt Debrecenbe. Mivel a sértett a terhelt felszólításának nem akart eleget tenni, a terhelt ököllel több alkalommal megütötte a fejét, majd átment a másik szobába, ahol a sértett felesége aludt, akinek az arcára szintén több ütést mért ököllel, majd felszólította, hogy ő vezessen.

hirdetés

Miután a nő is megtagadta az együttműködést, a sértett férfi azért, hogy a terhelt a bántalmazást tovább ne folytassa, közölte, hogy az utcán parkoló gépkocsi kulcsa az autóban, annak ülése alatt van. Ezután a fiatal férfi beült az autóba és azzal elhajtott. A sértett férfi a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló többszörös arccsont-törést szenvedett.

A terhelt az autóval Nagykamarásra ment, ahol a Munkácsy utcában nekiütközött egy, rakodás céljából álló kistehergépkocsinak. Amikor a tehergépkocsiból kiszállt annak sofőrje, őt a terhelt egy alkalommal ököllel arcon ütötte, majd a tehergépkocsiba beülve azzal elhajtott. Haladása során a terhelt Medgyesegyháza és Kétegyháza között a 4434. számú út úttestjéről lehaladt, majd a jobb oldali árokba csúszva az árokfalba ütközve megállt, ezt követően a járművet hátrahagyva a helyszínről elmenekült.

Nem sokkal ezt követően Kétegyházán tűnt fel: beült egy, a Toldi utcában parkoló gépkocsiba, azt a gyújtáskapcsolóban hagyott indítókulccsal elindította, és azzal Körösszegapáti településre közlekedett, ahol a gépkocsit az utcán hátrahagyta.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt arra figyelemmel, hogy a férfi a bűncselekményeket a vele szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt folyamatban lévő másik büntetőeljárás hatálya alatt követte el, fennállt a bűnismétlés ténye és annak jövőbeni veszélye is. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve 1 hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

ámokfutó
almáskamarási ámokfutó
ámokfutást rendezett

hirdetés