Megfenyegetett egy halőrt Szarvason, vádat emeltek ellene

horgász, halgazdálkodási, balatoni horgászjegy Kiemelt képünk illusztráció! Fotó: Pixabay

Személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség és vádiratában próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt egy büntetlen előéletű 51 éves szegedi férfi ellen, aki horgászat közben megfenyegetett egy halőrt.

hirdetés

A férfi 2021. február 23-án, a délelőtti órákban Szarvason, az Üdülő sétány egyik telkén horgászott, amikor csónakon megközelítette egy halőr, aki vele szemben halászati ellenőrzést foganatosított, majd a feltárt szabálytalanságok miatt eljárást kezdeményezett.

hirdetés

A férfi indulatos állapotba került, sérelmezte a hivatásos halőr eljárását, majd a jogszerű intézkedés befejezését követően, az esetről készített jegyzőkönyv lezárása után félelemkeltés céljából megfenyegette a sértettet, hogy belevágja a vízbe, és meg is fogja verni.

A sértett halőr még aznap, kora délután a Kákafoki holtágon közlekedve ismét a terhelt telke előtt haladt el, ekkor a terhelt az ingatlan partján állva az engedéllyel tartott, töltetlen golyós lőfegyverét a vállához emelte, majd annak csövét félelemkeltés céljából végig a hivatásos halőr irányába tartotta, amíg az a partszakasz előtt csónakkal elhaladt.

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés