Az idei tél egyik leghidegebb éjszakája jön, érdemes odafigyelni a vízmérőkre is

vízmérő, vízóra, víz, vízvezetékek

A vízmérők, valamint a vízvezetékek és a szerelvények téliesítésére figyelmezteti a lakosságot a magyarországi ivóvíz- és csatornaszolgáltatást végző szervezeteket képviselő Magyar Vízközmű Szövetség (MVSZ) az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Azért figyelmeztetik most a lakosságot, mert az előrejelzések szerint az idei tél egyik leghidegebb éjszakája várható szerdáról csütörtökre virradóra. Akár -20 fokot is mérhetünk a Tiszántúli tájakon. Mint írják: a nem lakott ingatlanoknál fontos a vízhálózat és a vízmérők víztelenítése, valamint a vízmérőakna letakarása, szigetelése. Továbbá a lakott ingatlanoknál szükséges a vízmérőakna szigetelése. Illetve azokra a vezetékszakaszokra is kiemelt figyelmet kell fordítani, amelyek kevésbé védett helyen, például pincében, vagy falon kívül találhatóak.

Célszerű ezeket is szigetelőanyaggal védeni, továbbá a kerti csapokat, öntözőberendezéseket vízteleníteni. Illetve a fagy enyhülését követően szükséges a vízmérő óra ellenőrzése is – teszik hozzá. Ugyanis, ha az óra csillagkereke akkor is forog, ha házban minden csap zárt, akkor valószínű csőtörés történt, erről pedig értesíteni kell a szolgáltatót – magyarázzák.

A MVSZ téliesítés szemléltetése, könnyebb kivitelezése érdekében elkészített egy kisfilmet is.

MTI


Kövessen minket Facebookon!