Hat élelmiszer árát rögzíti a kormány

Hat élelmiszer árát rögzíti a kormány – jelentette be Facebook oldalán közzétett videóban a miniszterelnök.

hirdetés

„Véget ért a kormányülés, hosszú menet volt” – kezdte Orbán Viktor, majd folytatta: „a vírus mellett az áremelkedések kérdésével foglalkoztunk, hiszen egész Európában nőnek az árak az energiaárak növekedése miatt. Magyarország védi a családokat, sikerült megfékeznünk a benzinár-növekedést, bevezettünk egy kamatstopot a jelzáloghitelek esetében és van egy rezsicsökkentéses politikánk, vagyis fix áron kapják a magyar családok az energiát, ez megvédi őket.”

hirdetés

„De közben más termékek, fontos termékek ára nő. Ilyenek az élelmiszerek. Ma úgy döntöttünk, hogy hat termék esetében: kristálycukor, búzafinomliszt, napraforgó-étolaj, sertéscomb, csirkemell és a 2,8 százalékos tehéntej esetében beavatkozunk az árak alakulásába.”

„Ez azt jelenti, hogy ennek a hat terméknek az árát, vissza kell vinni arra a szintre, ahol a tavalyi év október 15-én állt. Ez minden üzletben meg kell, hogy történjen, és február elsejétől kezdődően már ezen az áron lehet őket megvásárolni” – fogalmazott a miniszterelnök. A videó végén hozzátette: Magyarország előre megy, nem hátra!

FRISSÍTÉS: a termékek listáját Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón kiegészítette: a csirke far-hát árát is rögzítik.

hirdetés