Ködös-napos hétvége jön

párás, szeles, ködös, változékony, frontok, változékony, télies, lehűlés, változékony Illusztráció: Pixabay

Szombaton csak keleten, vasárnap nagy területen számíthatunk tartósan ködös időre.

Szombaton még túlnyomórészt napos időben lehet részünk, a reggeli köd leginkább a Tiszántúlon és északkeleten okozhat korlátozott látási viszonyokat. A Dunántúlon és a középső tájakon az élénk, erős szél miatt tisztább idő ígérkezik. És a magasabb hőmérsékleti értékeket is itt mérhetjük. A minimumok -10 és +5, a maximumok -1 és +8 fok között alakulnak.

hirdetés

Vasárnap már szinte országszerte ködös idővel indul a nap. A köd és az alacsonyszintű rétegfelhőzet a hegycsúcsainkat és az ország északnyugati csücskét kerülheti ki, máshol késő délelőttig, sőt északkeleten sokfelé egész nap szürke időben lesz részünk. Délutánra nagyobb eséllyel a Dunántúlon és délen szakadozhat fel a köd, pár órás napsütés veszi át a helyét. Reggel -10 és 0, napközben -3 és +7 fok közötti értékeket mérhetünk. A leghidegebb a ködös keleti tájakon lehet. Keleten ragadhat be nagy területen a köd A köd idején gyenge ónos szitálás és hószállingózás is előfordulhat, de számottevő csapadékmennyiség nem várható a hétvége folyamán.

Hétfőre egy álcázott hidegfront érkezik, azaz az erős, viharos északnyugati szél kisöpri a ködöt és a Kárpát-medencében rekedt hideget, így hidegfront létére enyhébb időt hoz. Sokfelé 5 fok felett alakulnak a csúcsértékek, és kemény fagyra sem kell készülnünk – írja az Időkép.

hirdetés