Eltiltották a vadászattól azt a szeghalmi férfit, aki apját és egy hajtót is megsebesített

puska, vadász Kiemelt kép illusztráció!!!!!!!! Fotó: Pixabay

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt a Szeghalmi Járási Ügyészség vádirata alapján 300.000.-Ft pénzbüntetésre és 1 év vadászati tevékenységtől eltiltásra ítélt a Szeghalmi Járásbíróság előkészítőülésén egy 21 éves büntetlen előéletű szeghalmi férfit, aki vadászat közben az azon szintén résztvevő apját és az egyik hajtót sebesítette meg. A bíróság elrendelte a bűncselekmény eszközéül szolgáló sörétes puska és az ahhoz tartozó lőszerek elkobzását is. Az ítélet jogerős.

A fiatal férfi 2020. november 28-án délelőtt Szeghalom külterületén apróvad vadászaton vett részt, mint fegyver használatára jogosult vadász. A vadászok és a hajtók a vadászat során félkörívben kezdték meg a haladást, s így egy kb. 40×50 méter nagyságú bányagödörhöz érkeztek, amelyen csak a résztvevők egy részének vezetett keresztül az útja. A férfi a növényzettel benőtt bányagödrön kívül helyezkedett el, de tudnia kellett, hogy többen a gödörben vannak.

hirdetés

Ebben a helyzetben a bányagödörben a hajtókkal szemben haladt egy nyúl, majd kifutott abból. A férfi a tőle balra haladó vadra kétszer rálőtt a nála levő dupla csövű sörétes puskával, s a lövések egyikével eltalálta a tőle balra, a bányagödörben elhelyezkedő, szintén vadász édesapját és az egyik hajtót.

A férfi a lövést megelőzően nem győződött meg arról, hogy a lövés más életét vagy testi épségét veszélyezteti-e, nem bizonyosodott meg arról, hogy a gödörben levő vadászok és hajtók a lőirányon kívül esnek-e. Mindkét sértettnek 8 napon túl gyógyuló sérülése keletkezett a lövés következtében – tájékoztatta portálunkat dr. Berg Márta.